Dit is jullie EQipment
over ons
EQipment ondersteunt processen om mensen en teams te verbinden en te laten groeien vanuit hun emotionele intelligentie.

We trainen, coachen en adviseren. We zijn enthousiast, nieuwsgierig, denken buiten kaders, maar vooral: we helpen jullie om het beste uit jezelf en het team te halen. Dit doen we voor teams en organisaties in de zorg- en hulpverlenging: zorginstellingen, onderwijs, sociaal domein, instellingen met een gesloten kader, enz..

Vertrouw op ervaren experts

Wij helpen jou en je team een verbinding aan te gaan waarin we vertrouwen laten groeien, zodat samenwerken een zinvolle betekenis krijgt. Dat doen we met aandacht en een berg aan kennis en ervaring. Wij geloven in de kracht van verbinding vanuit inzicht en bewust worden van gedrag. En in de kracht van emotionele intelligentie (EQ). Dát bepaalt hoe succesvol je bent in je werk en je leven.

Wij – Karien en Sylvia – zijn experts op de inzet en het effect van emotionele intelligentie op zowel persoonlijk als professioneel vlak. 

 

Schermafbeelding 2021-08-11 om 15.12.40
Sylvia van Schijndel 

Met ruim 17 jaar ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en dubbele diagnostiek kent ze de fijne kneepjes van dit mooie vak. Sylvia is nu werkzaam als trainer (NOBTRA) en coach voor zorgprofessionals. 

Ze geeft mensen en teams inzicht in hoe ze denken, communiceren en handelen. Confronterend, persoonlijk, praktisch en doelgericht. Sylvia werkt vanuit de overtuiging dat iemand pas echt geholpen is als diegene zelf de antwoorden mag vinden, vanuit eigen potentie. 

Juist dát zorgt voor een verankerd bewustzijn, vanuit competenties en daadkracht.

Karien Blummel 

Karien heeft ruim 28 jaar ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met complexe hulpvragen. Ze brengt emotionele intelligentie in verbinding met haar trainingen. Ze heeft 15 jaar ervaring als gecertificeerd EQ-i assesor. 

Karien werkt vanuit het beeld dat succesvolle professionals handelen vanuit visie en met overtuiging. Dat zij beschikken over passende competenties in relatie tot een zelfbewuste professionele werkhouding.

Als LVSC geregistreerd supervisor en coach geeft Karien net dat beetje extra aandacht wat nodig kan zijn om medewerkers in hun kracht te zetten en in zichzelf te laten geloven.

profiel foto karien_edited1
Wij doen het echt samen

Bij EQipment is samenwerken het sleutelwoord en vertrouwen het fundament. Persoonlijke aandacht en eigenaarschap staat voorop. Dat kost tijd, inzicht en bewust worden van het individuele gedrag van de teamleden en het team. Het is een mentaliteit die bij iedereen aanwezig moet zijn. Niet alleen bij de medewerkers op de vloer, ook bij de manager, de gedragskundige en de teamcoach. 

Juist deze integrale benadering – aangestuurd door twee ervaren procesbegeleiders -zorgt voor een duurzame samenwerking. Inderdaad: twee procesbegeleiders. Karien en Sylvia geloven zó in de kracht van samen en elkaar vanuit de eigen, unieke tools aanvullen – dat ze dit ook zelf vol overtuiging toepassen in de praktijk. En die meerwaarde ervaar je (ook) zelf in de trainingen.

 

Ellen van Essen
Dichterbij regio Oost
Praktijkopleider
Ik voelde me meteen op mijn gemak. De gesprekken die we hebben gehad waren prettig. Kundig en direct, op een prettige manier. Ik denk wel dat dat de kracht is. Dat mensen daarom veel van zichzelf laten zien tijdens de terugkoppeling van de EQi.
Ik heb veel geleerd. Met name op gebied van de juiste bewoording vinden tijdens een gesprek. En het interpreteren van de EQi conclusies
Klasien Opgenoort-van Soest
Siza
Gedragskundige en regie-behandelaar

Een teamtraining biedt inzicht waarom processen stagneren of leden soms ‘botsen’. Emoties en gevoelens worden beter begrepen. Ik herinner mij de dagen als: sprankelend, open, interactief, vol enthousiasme en met grote deskundigheid. Kortom, een mooie ingang om vastgelopen teams weer te laten functioneren.

Link met ons